Fietsbril: onmisbaar deel van de uitrusting

Fietsbril: onmisbaar deel van de uitrusting

Als je graag gaat fietsen weet je zeker en vast dat een fietsbril een onmisbaar deel is van de apparatuur wanneer je de tweewieler opspringt. Zowel in regen als in de zon is de fietsbril een echte beschermengel voor jouw ogen en meer. Of je nu een mountainbiker, wielrenner of gewoon een gezapige recreatieve fietser bent: een fietsbril is een echte must have.

Beschermende functie

Allereerst is de belangrijkste reden om een fietsbril te dragen zeker en vast het beschermen van de ogen van de fietser. Zo is het een belangrijk probleem tijdens het fietsen dat er heel wat wind in je ogen kan komen en het zicht slechter wordt. Een fietsbril is niet alleen de ideale bescherming voor je ogen tegen de wind maar ook de ideale bescherming tegen zand, vliegen en ander vuil. Zeker voor de mountainbiker is een fietsbril dan ook geen overbodige luxe. Op Sport44.com vind je een groot assortiment aan fietsbrillen terug.

Goed zicht

Een bril is natuurlijk van oudsher geassocieerd met het beter zien. Dat is misschien niet meteen waaraan je denkt bij een fietsbril. Een speciale fietsbril kan niet alleen helpen met het beter zien tijdens het fietsen maar is ook ideaal bij fel zonlicht of bijvoorbeeld felle lampen die schijnen in je gezicht. Daarnaast heb je ook fietsbrillen met speciale brillenglazen die je ogen beschermen tegen de UV-straling van de zon. Sterker nog: er zijn fietsbrillen op de markt die zich automatisch aanpassen aan het type weer. Zelf een kijkje nemen? Op Sport44.com vind je dat.

Comments are closed.