Moncler: de legende

Moncler: de legende

Ook al ken je de naam Moncler niet toch is het zo goed als zeker dat je de gepatenteerde donsjassen die zonder enige twijfel het uithangbord van het bedrijf zijn zo voor de geest kan halen. Opgericht in 1952 te Grenoble was Moncler de eerste jaren van zijn bestaan voornamelijk een producent die zich richtte op de markt van de arbeiders die zich vaak in koude omstandigheden warm moesten houden. De zware donsjassen van Moncler waren hier welkom bij. Warm houden in koude omstandigheden is natuurlijk niet voorbehouden aan arbeiders: de Alpine Skiërs, bijzonder talkrijk in het gebied, ontdekten de jassen en een nieuwe niche voor de onderneming was geboren.

Succes met de ski

Het originele ontwerp van de Moncler jas kreeg enkele aanpassingen en was een instant hit bij de skiërs en alle amateur beoefenaars van deze bergsport. Samen met de explosie aan wintersporttoerimse de laatste decennia is ook de verkoop van de Moncler jassen door het dak gegaan. Bedoelen we daarmee dat Moncler uitsluitend populair is onder skiërs en aanverwanten? Natuurlijk niet! In de jaren tachtig brak de onderneming voorgoed door toen ze werd opgemerkt door de modewereld. Vandaag de dag heeft het bedrijf zelfs een zomercollectie in het assortiment. Alle collecties kan je terugvinden op Oger.nl.

Leve Italië!

Begin jaren ’90 werd de Moncler groep opgekocht door het Italiaanse Pepper Industries. Italië is al van oudsher het land bij uitstek van de mode en die invloed is zeker bij Moncler ook merkbaar: niet toevallig werden grote stappen in de modewereld gezet na de Italiaanse inmenging in het bedrijf. Gelukkig maar!

Comments are closed.