De stropdas: geen vrijblijvend accessoire

De stropdas: geen vrijblijvend accessoire

Misschien wel het bekendste accessoire in de herenmode is de stropdas. Zeker in de zakenwereld is het zo goed als ondenkbaar om op kantoor of op vergadering te verschijnen zonder dit stijlvol element rond de nek. Meer en meer ook is de stropdas zijn weg aan het vinden in de dagdagelijkse leefwereld. De moderne man is een man die terug voor stijl en uitstraling gaat. Maar wat is nu een goede stropdas en waarop met je letten?

Stropdasregels

De ene stropdas is de andere niet. Het eerste waarop te letten is de stof. Zijden stropdassen hebben zo goed als altijd de voorkeur. Het klopt dat er dassen bestaan in andere stoffen maar deze hebben elk nut en mogen in formele en informele situaties eigenlijk nooit verkozen worden boven de zijden exemplaren. Een tweede basisregel is dat je de breedte van de stropdas in de gaten moet houden. Te breed en te dun zien er beiden lachwekkend in plaats van stijlvol uit. De lengte ten slotte: een goed geknoopte das hangt met de punt ter hoogte van de rand van de broek. Benieuwd naar een knappe das? Violamilano.com heeft een uitgebreide selectie.

Waarom?

Maar waarom zou je nu een stropdas dragen? In de eerste plaats is een stropdas een echt statussymbool. Het geeft mee dat jij iets betekent in de wereld. Daarnaast is een stropdas gewoon een stijlvol element die onmisbaar is in een gesofisticeerde look. Daarnaast zal een stropdas je op het werk zeker en vast helpen om serieus genomen te worden. Niet over twijfelen dus!

Comments are closed.