Opbrengst zonnepanelen verhogen

Opbrengst zonnepanelen verhogen

Zonnepanelen zijn een ideale toevoeging aan een milieubewuste woning. Wat doen deze panelen dan precies? De panelen wekken energie op door middel van zonlicht wat op de panelen schijnt. Dit maakt het een veel duurzamere optie dan andere opties zoals kolencentrales en kerncentrales. De zonnepanelen hebben daarnaast als voordeel dat het er voor zorgt dat je geld kunt besparen. Omdat er zelf energie opgewekt wordt in plaats van dit af te nemen bij een leverancier, ben je maandelijks veel goedkoper uit. Daarnaast kun je nog meer geld besparen met de panelen. We laten je in dit artikel zien hoe.

1. Geld terugvragen

Allereerst is het mogelijk om geld terug te vragen. Bijvoorbeeld van de btw die je over de panelen hebt betaald. De Belastingdienst maakt dit in Nederland mogelijk om het op die manier aantrekkelijker te maken om duurzaam te zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om de energie die je teveel opwekt terug geleverd aan de leverancier. Dit wordt ook wel de salderingsregeling genoemd. Op het moment dat u stroom terug levert aan de leverancier, wordt dit verrekend met de kosten die u maakt voor de elektriciteit die u op een ander moment opneemt. Dit scheelt dus vaak een hoop geld.

2. Kwaliteit van de panelen

De kwaliteit van de panelen is heel belangrijk. Zo is het zo dat er panelen bestaan die verschillende hoeveelheden energie kunnen opwekken. Hoe meer energie het paneel kan opwekken, hoe meer je aan het paneel hebt. Om energie op te wekken moet het paneel direct zonlicht ontvangen. Vaak is het paneel niet geheel direct in het zonlicht, maar schijnt de zon vanuit een hoek op het paneel. Op dat moment zal het zonnepaneel nog steeds energie opwekken, maar wel iets minder. Hoe hoger de kwaliteit van het paneel, hoe beter deze zijn best zal doen. Daarnaast is de levensduur van het paneel ook belangrijk. Hoe langer een zonnepaneel meegaat, hoe beter dit voor de portemonnee is. Panelen zijn niet goedkoop dus wanneer je iets meer uitgeeft voor een zonnepaneel, gaat deze langer mee en hoef je dus ook minder snel weer nieuwe panelen aan te schaffen.

3. Een goede monteur

Een goede monteur kan informatie geven over de stand van het paneel en de hoek waarin deze de meeste zon ontvangt. Hoe meer het paneel in de zon staat, hoe beter deze werkt. Ook heeft een paneel een bepaalde hoek nodig zodat het vuil en regen er bijvoorbeeld af valt. De monteur kan deskundig advies geven over de helling van het paneel zodat het vuil en de regen er af valt. Ook is het belangrijk om de panelen te onderhouden. Een zonnepaneel heeft niet het eeuwige leven en er kunnen natuurlijk verschillende problemen optreden. Wanneer je een paneel eens in de zoveel tijd laat onderhouden kan de monteur storingen uit het paneel direct verhelpen en kan hij uitlezen of het paneel nog voldoende werkt. Ook kan de monteur vervolgens het paneel schoonmaken zodat alle zonlicht er goed doorheen komt en het paneel dus op zijn beste werkt.

Tot slot

Mocht je op zoek zijn naar de beste manieren om nog meer geld te besparen met de panelen dan zijn de bovenstaande tips zeker een goed idee. Panelen van goede kwaliteit werken beter en kunnen daarnaast langer meegaan, er zijn verschillende manieren om geld terug te krijgen en als laatst kan een goede monteur dus ook zeker helpen bij het uitzoeken van de juiste panelen en de beste hoek wat betreft het plaatsen van de panelen.

Comments are closed.