Orlebar Brown’s “shorts waarin men kan zwemmen” bij Pauw.com

Orlebar Brown’s “shorts waarin men kan zwemmen” bij Pauw.com

Stel je eens het volgende voor: een zonnige boulevard aan het water, vrienden, met een boot de zee op, een duik in het water en vooral heel veel plezier. Dat is de wereld van Orlebar Brown, een exclusief modemerk uit Londen dat, zoals het dat zelf beschrijft, geen zwemshorts maakt maar “shorts waarin men kan zwemmen”. Geen gewone zwemoutfit dus maar stijlvolle, kleurrijke kleding die je op de boulevard of op het strand kunt dragen en waarin je bij het vallen van de avond gelijk door naar de borrel kunt of naar het diner.

Dit bijzondere merk werd in 2007 opgericht door fotograaf Adam Brown. Zijn fotografische werk is vooral geïnspireerd door strandfoto’s uit de jaren ’60 van elegant geklede beroemdheden aan de rand van het zwembad. In een interview met modetijdschrift Vogue verklaart hij de opvallende stap van fotografie naar kledingontwerp door een ervaring tijdens een vakantie in India. Hij zag dat de vrouwen rond het zwembad er fantastisch uitzagen, maar de mannen droegen eenvoudige zwemkleding waarmee ze echt niet bij de lunch of het diner konden verschijnen. Binnen enkele maanden lanceerde hij zijn Orlebar Brown label dat al snel een schot in de roos bleek. Deze prachtige kleding is in Nederland verkrijgbaar bij Pauw.com.

De menswear collectie wordt gekenmerkt door levendige kleuren en een perfecte pasvorm. Polo’s en shorts zijn in vele kleuren en modellen leverbaar, in effen uitvoering of met opvallende prints. Sinds kort is er ook een speciale womenswear lijn. Kijk snel op Pauw.com!

Comments are closed.