Santoni: klasse schoenen

Santoni: klasse schoenen

Het traditionele Italiaanse schoenenmerk Santoni heeft als motto “schoenen die de ziel van de maker blootleggen”. Het bedrijf had geen beter motto kunnen kiezen om onder te opereren en weinig verbazingwekkend is het woord authentiek dan ook het sleutelwoord in de werking van Santoni. Dringend tijd dan ook om dit nog veel te onbekend schoenenmerk eens van naderbij te bekijken en te ontdekken wat exact Santoni zo uniek maakt.

De persoon staat centraal

Andrea Santoni richtte in de jaren ’70 het bedrijf dat zijn achternaam draagt op. De man deed dit omdat hij met lede ogen aanzag hoe het traditionele ambacht van schoenenmaker meer en meer vervangen werd door een industriële productie en werken aan de lopende band. De meester schoenmaker richtte daarop in Corridonia het bedrijf op om zijn handgemaakte schoenen aan de wereld te tonen. Handgemaakt mag je overigens echt letterlijk nemen: elk paar schoenen dat geproduceerd wordt bij Santoni is van A tot Z met de hand gemaakt en daar komt geen machine of lopende band aan te pas. Deze pareltjes bewonderen kan je op Oger.nl

Echte ambacht

Tot op vandaag is het de oude Santoni zelve die elk paar schoenen controleert om te verzekeren dat het aan zijn kwaliteitseisen voldoet. Dankzij de ambachtelijke manier van werken is er overigens zelfs een kenmerkend kleur voor de onderneming ontwikkeld: Patina. Patina is het resultaat van de handmatige wijze van het kleuren van de schoenen bij Santoni. Geef je voeten dan ook eens een echt cadeau: surf naar Oger.nl om te beginnen kiezen.

Comments are closed.